Pojan huone Valokuvatapetit

Lastenhuone tarjoaa monia järjestelymahdollisuuksia. Katso, kuinka sisustaa ja maalata pojan huone.

Kuinka järjestää huone pojalle? Käytännön neuvoja

Lapsen tulisi tuntea olonsa hyväksi ja turvalliseksi huoneessaan. Huoneessa on paljon tilaa leikkiä. Et voi unohtaa käytännön leluosastoja, joiden ansiosta järjestyksen pitäminen ei ole haaste. Katso käytännön vinkkejä huoneen järjestämisestä pojalle.

Markkinoilla on monia lisävarusteita, jotka sopivat täydellisesti lastenhuoneeseen. Tarvitset vain mielenkiintoisen seinätapetin, valokuvatapetin tai erityyppisiä tarroja ainutlaatuisen sisustuksen saamiseksi. Innoituksia pojan huoneen järjestämisestä löytyy uusimmista trendeistä, mutta myös lapsen suosikkisatuista ja intohimoista.

Kuinka järjestää huone pojalle?

On paljon ideoita pojan huoneen järjestämisestä. Erilaisten koriste-elementtien saatavuuden ansiosta järjestelyssä ei ole käytännössä mitään rajoituksia. Muista kuitenkin jakaa huone ns aktiivisuusalueet. Nuo ovat:

 • lepo- ja lepovyöhyke,
 • oppimisalue,
 • hauska alue.

Ensimmäinen tulisi erottaa hillityillä väreillä ja tarpeettomien ärsykkeiden puuttumisella. Samoin tutkimusalue. Toisaalta leikkialueella voit laittaa eläviä värejä, koristeita ja suosikkikohteita. Ratkaisujen etsiminen pienen ja kapean huoneen järjestämiseksi pojalle voi olla hieman ongelmallisempaa. Edellä mainittujen alueiden erottaminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Yksi idea on asentaa parvi huoneeseen. Sen yläosassa pitäisi olla sänky ja sen alapuolella työpöytä. Tämän ansiosta huoneessa jäljellä olevaa tilaa voidaan käyttää kokonaan leikkialueena.

Kuinka maalata pojan huone?

Mietitkö kuinka maalata pojan huone? Oikean värin valinta riippuu useista tekijöistä. Niistä mainitaan pääasiassa:

 • lapsen ikä,
 • huoneen koko,
 • suunnitellut koristeet,
 • huonekalujen väri.

Monet vanhemmat päättävät maalata pojan huoneen kirkkailla väreillä: valkoinen, sininen, harmaa. Tämä antaa sinulle varaa enemmän seinäkoristeita. Puhumme lähinnä kuvioiduista seinämaalauksista tai tarroista, jotka eivät aina sovi värikkäisiin seiniin. Toinen ajatus pojan huoneen maalaamisesta on peittää kukin seinä eri värillä. Tällä tavalla voit helposti erottaa univyöhykkeen toistoalueesta. Tämä järjestely toimii parhaiten esikoululaisille. Muista kuitenkin valita värit, jotka sopivat toisiinsa. Muuten huoneesta voi tulla liian musertava. Tärkeä seikka ei ole vain se, miten pojan huone maalataan. Oikean maalin valinta on yhtä tärkeää. Sen tulisi olla kestävä, helppo levittää ja helppo puhdistaa.

Kuinka sisustaa huone pojalle?

Toinen tärkeä kysymys on kuinka sisustaa pojan huone. On hyvä hyväksyä sääntö, jonka mukaan siinä ei saa olla liikaa kohteita. Sitten jopa pienimmästä huoneesta löytyy paljon tilaa hauskaa varten. Pieni määrä huonekaluja vähentää myös onnettomuusriskiä.

Pojan huoneessa tulisi olla:

 • pinnasänky tai sohva,
 • maalauspöytä tai kirjoituspöytä,
 • kahden oven vaatekaappi vaatteille,
 • lipasto-lipasto tai kirjahylly,
 • kirjahylly.

Huoneeseen on hyvä ostaa erityyppisiä astioita, laatikoita ja koristeellisia pahvilaatikoita. Ne sopivat erinomaisesti lohkojen, autojen, maskottien ja muiden lelujen varastointiin. Tämän ansiosta huoneen siistinä pitäminen on helppoa, ja puhdistus pelin jälkeen vie vain muutaman minuutin.

Kuinka järjestää jaettu huone pojalle ja tytölle?

Kahden lapsen on tavallista jakaa huone. Saman sukupuolen sisarusten kanssa ei yleensä ole ongelmaa. Vaikeuksia syntyy, kun on tarpeen päättää yhteisen huoneen järjestämisestä pojalle ja tytölle. On hyvä antaa lapsille ainakin osa huoneesta, joka on omistettu vain heille. Ratkaisu voi olla:

 • jakaa huone kahteen osaan väliseinällä,
 • kerrossängyn sijoittaminen huoneeseen,
 • jakaa huone kahteen osaan kirjahyllyllä.

Jokaisella osalla voi olla erillinen järjestely - poikaisempi tai tyttömällisempi. Jotkut vanhemmat päättävät sisustaa sisustuksen neutraalilla tyylillä. Tämä pätee erityisesti vanhempiin lapsiin.

Pojan nuorisohuoneen järjestäminen

Pojan huoneen sisustaminen voi olla hieman haastavampaa. Teini-ikäisillä on oma selvästi määritelty maku. He varmasti haluavat myös huoneen näyttävän hieman kypsemmältä - kaikkien satuhahmojen, lelujen ja maskottien on kadottava. Heidän paikkansa ottavat asiat, jotka liittyvät heidän suosikkiharrastukseensa tai nykyiseen idoliinsa. On syytä antaa lapsen osallistua huoneen järjestämiseen ja antaa hänelle vähän vapautta päättää huoneen suunnittelusta. Tämä antaa heille mahdollisuuden ilmaista itseään ja olla varma mielipiteensä merkityksestä. Ensimmäinen tärkeä seikka on kuinka maalata pojan huone. Teini-ikäiset haluavat yleensä suosikkivärinsä seinälle. Ne ovat hyvin voimakkaita värejä: punainen, violetti, laivastonsininen, oranssi. On kuitenkin muistettava, että ne voivat hukuttaa huoneen hieman. Siksi kannattaa tehdä kompromissi ja sijoittaa ne vain yhdelle seinälle.

Mielenkiintoinen ratkaisu voi olla myös seinämaalaus, joka liittyy teini-ikäiseen intohimoon. Jalkapallofanin huoneessa tulisi olla kenttä tai näkymä heidän suosikkistadionilleen. Motorisaation, musiikin, graffitien tai rullalautailun ystävät valitsevat myös täydelliset mallit itselleen. Yhdellä kosketuksella voit antaa sisustukselle aivan uuden hahmon. Jos valokuvan taustakuvaa ei valita, pojan huone voidaan sisustaa hauskoilla julisteilla. Niitä ei tarvitse ripustaa seinälle. On hyvä kehystää ne ja sijoittaa ne lipastoon, työpöydälle tai jopa lattialle.

... lisää