Toimisto Valokuvatapetit

Markkinoilta on saatavana erityyppisiä tapetteja. Tutustu heidän ominaisuuksiinsa ja sovellukseensa parhaan valitsemiseksi.

Seinämaalaukset ovat olleet suosittu tapa viimeistellä seinät jo vuosia. Rikkaiden värien ja mielenkiintoisten kuvioiden avulla voit luoda ainutlaatuisia järjestelyjä. Tämä ratkaisu sopii melkein mihin tahansa huoneeseen talossa - valitse vain oikea materiaali. Katso tapettityypit ja niiden käyttötarkoitukset.

Seinämaalaukset eivät enää liity vanhoihin huoneistoihin, jotka on viimeksi remontoitu muutama vuosikymmen sitten. Tällä hetkellä niiden valmistuksessa käytetään korkealaatuisia materiaaleja ja erittäin mielenkiintoisia kuvioita. Tämän ansiosta ne ovat muodikas elementti sisustuksessa ja korostavat täydellisesti järjestelyä. Joskus niiden avulla voit saavuttaa vaikutuksen, jota muut koriste-elementit eivät voi tarjota. Markkinoilta on saatavana erityyppisiä tapetteja. Erot eivät koske vain muotoilua, tyyliä ja värejä, mutta ennen kaikkea myös tuotannossa käytettävien materiaalien ominaisuuksia.

Mitkä ovat tapettityypit?

Markkinoilla saatavana olevat tapetit ovat:

  • paperitapetit - valmistettu monikerroksisesta paperista,
  • kuitukankaat - valmistettu erityisestä kuitukankaasta,
  • tekstiilitapetit - valmistettu kankaista (enimmäkseen puuvillaa, pellavaa, silkkiä),
  • lasikuitutapetit - valmistettu vesilasista saaduista kemiallisista kuiduista,
  • vinyylitaustakuvat - valmistettu polyvinyylikloridista.

Relief-taustakuvat ovat erityinen tyyppi. Ne on valmistettu paperista, johon on kohokuvioitu kolmiulotteinen kuvio. Tämän ansiosta niiden pinta on kupera. Tapetit sisältävät myös valokuvan taustakuvia. Nämä ovat erityyppisiä suurikokoisia grafiikoita, joita voidaan levittää vinyylille, itseliimautuvalle tai pestävälle materiaalille. Ne kuvaavat usein maisemia, luonnonmateriaalien jäljitelmiä (esim. Tiili tai marmori) ja muita aiheita.

Tapettien käyttö seinille

Taustakuvan käyttö on myös erittäin tärkeä asia. Ensinnäkin, se on koriste-elementti, joka osoittautuu suhteellisen edulliseksi ja helposti koottavaksi - joka itse asiassa tehdään itse. Seinämaalauksilla on monia muita etuja. Niistä yleisimmin mainittuja ovat:

  • mahdollisuus yhdistää eri teemoja,
  • laaja valikoima kuvioita ja värejä,
  • huoneen eristys,
  • antaa sisustukselle kodikkaan luonteen,
  • tapa muuttaa nopeasti sisustuksen tyyliä.

Koska taustakuvia on erityyppisiä, tätä koriste-elementtiä voidaan käyttää talon jokaisessa huoneessa. Riittää, kun valitset materiaalin keittiön ja jopa kylpyhuoneen koristeluun. Taustakuvat tarjoavat myös monia järjestelymahdollisuuksia. Voit käyttää niitä koko huoneessa ja peittää yksi seinä tai osa siitä. Sitten on hyvä yhdistää ne maaliin, luonnonmateriaaleihin tai niiden jäljitelmiin. Kaikki riippuu sisustuksen tyylistä. Lisäksi järjestelyn luomisessa ei ole käytännössä mitään rajoituksia.

Tyypit vinyylitaustakuvia

Markkinoilla on kahden tyyppisiä vinyylitaustakuvia. Niiden pintakerros voidaan peittää ohutkalvolla, joka on valmistettu plastisoidusta polyvinyylikloridista (PVC) tai vaahdotetusta vinyylistä. Ensimmäiset ovat sileitä, kun taas toiset paksut ja pehmeät, joten ne peittävät hyvin kaikenlaiset epätasaisuudet seinällä. On syytä pitää mielessä, että vinyylitapetti voidaan peittää laminaatilla.

Lasikuitutapettien tyypit

Lasikuitutapetit erottuvat korkealla kestävyydellä sekä kosteuden kestävyydellä. Se on mahdollista johtuen siitä, että ne ovat kyllästettyjä erityisellä valmistusaineella, joka suojaa materiaalia vedellä kastumiselta. Muita etuja ovat syttymätön ja helppo puhdistaa. Näiden ominaisuuksien ansiosta lasikuitutapettia voidaan käyttää menestyksekkäästi kylpyhuoneessa ja keittiössä. Ne sopivat mihin tahansa pintaan - voit jopa kiinnittää ne metalliin tai puuhun. Itse asiassa ei ole erityyppisiä lasikuitutapetteja. Ainoat erot ovat suunnittelussa ja väreissä. Ja he ovat todella rikkaita, joten voit sovittaa ne melkein mihin tahansa tyyliin. Lasikuitutapetti on myös mahdollista maalata useita kertoja pelkäämättä kuvion menettämistä.

Millainen tapetti valita?

Millainen tapetti valita, riippuu useista tekijöistä. Tärkein niistä on huoneen tarkoitus, jossa niitä käytetään. Keittiö ja kylpyhuone ovat erityisimmät sisätilat. Kosteus on korkea, lämpötila korkea ja saastumisriski on suurin. Siksi kaikki tapetit eivät sovellu heille. On parasta valita vinyyli-, reliefi- tai lasikuitu. Kaikenlaiset tapetit sopivat makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen. Näiden huoneiden seinien värjäytymisen riski on pieni. Siellä ei myöskään ole paljon kosteutta. Monet ihmiset valitsevat paperiset tai kuitukankaat. Tekstiilitaustoja käytetään tehokkaampaan muotoiluun näissä sisätiloissa. Käytävään ja lastenhuoneeseen on suositeltavaa valita vinyylitaustakuvat.

Mihin on kiinnitettävä huomiota ennen taustakuvan valitsemista?

Ennen taustakuvan valitsemista on myös syytä kiinnittää huomiota sen kuvioon. Se tulisi mukauttaa koko järjestelyyn - esimerkiksi sinun ei pitäisi valita värikkäitä ja kuviollisia taustakuvia teolliseen tyyliin. Toinen tekijä on huoneen koko. Pienissä sisätiloissa ei suositella laajan grafiikan taustakuvia, koska se saa huoneen näyttämään ylikuormitetulta ja pienemmältä kuin se todella on.

... lisää