Skandinaavinen Taulut ja julisteet

Skandinaavinen tyyli on yksi yleisimmin sisustussuunnittelusta. Katso, mitkä ovat sen erityispiirteet.

Mikä on skandinaavinen tyyli? Kuinka järjestää skandinaaviset sisätilat?

Skandinaaviset sisätilat ovat viihtyisiä, ystävällisiä, tilavia ja täynnä valoa. Niissä olevat esineet ovat kevyitä, yksinkertaisia ​​ja käytännöllisiä - kaikki kodin jäsenten mukavuuden lisäämiseksi. Niitä hallitsevat kirkkaat värit yhdistettynä kontrastikuvioihin. Katso, mitä muuta skandinaavinen tyyli luonnehtii.

Skandinaavinen tyyli ei ole uusi muoti. Sen alkuperä löytyy yli 100 vuotta sitten ruotsalaisen taidemaalari Carl Larssonin teoksista. Siinä oli kirkkaat sisätilat, täynnä pastellivärejä, valoa, rauhaa ja harmoniaa, jotka ilahduttivat ihmisiä ympäri maailmaa. Ne inspiroivat myös myöhempiä suunnittelijoita, jotka suunnittelivat alkuperäisiä, laadukkaita, mukavia ja toimivia huonekaluja, ja samalla kaikkien saataville edullisten hintojen ja yksinkertaisten materiaalien ansiosta. Skandinaavisesta tyylistä ei ole tullut vain yksi sisustusmenetelmistä, vaan sillä on myös valtava vaikutus koko sisustussuunnitteluun.

Skandinaavisen tyylin ominaisuudet

Skandinaaviseen tyyliin on ominaista yksinkertaisuus ja toimivuus. Jokainen yksityiskohta on huolellisesti harkittu, joten tarpeettomille huonekaluille ja tarvikkeille ei ole tilaa. Tästä syystä se on tiukka ja minimalistinen monille ihmisille. Itse asiassa se tekee huoneista viihtyisät, mukavat, esteettiset ja käytännölliset.

Skandinaavinen tyyli on:

 • vaaleat värit (valkoinen, harmaa, luonnonvalkoinen),
 • käytännölliset ja esteettiset järjestelyt
 • minimalistinen sisustus,
 • huoneen optinen suurennus,
 • laadukkaat luonnonmateriaalit,
 • modernit tai vintage-tyyliset lisävarusteet,
 • oikein säädetty valaistus,
 • verhojen ja kaihtimien puuttuminen tai pieni määrä niitä,
 • mielenkiintoinen lisävarusteiden muotoilu,
 • huonekalut, joiden muoto on yksinkertainen ja mielenkiintoinen.

Skandinaavisessa tyylissä erotetaan 3 lajiketta:

 • suomalainen lajike - yksinkertaisuus ja tyylikkyys, se yhdistää värit kontrastin perusteella, joka yhdistetään geometrisiin kuvioihin,
 • Tanskalainen lajike - vaalealle ja hienovaraisuudelle ominainen valkoinen yhdistyy pastelliväreihin, ja huoneet on varustettu vanhoilla puukalusteilla,
 • Ruotsalainen lajike - valkoinen, puu ja modernit lisävarusteet hallitsevat

Skandinaavinen tyyli kehittyy jatkuvasti, minkä vuoksi monet suunnittelijat erottavat muita lajikkeita: hygge, lagom ja scandi chic. Ensimmäiselle on ominaista poikkeuksellisen kodikas sisustus. Toiselle on ominaista maksimaalinen minimalismi. Scandi chic puolestaan ​​on aistillinen ja naisellisempi lajike. Useimmiten kuitenkin skandinaaviset sisätilat yhdistävät eri muotojen piirteitä, minkä ansiosta kukin järjestely on ainutlaatuinen.

Seinät ja lattia skandinaavisissa sisätiloissa

Kirkkaat värit hallitsevat skandinaavisissa sisätiloissa. Seinät on yleensä maalattu valkoisiksi, mutta joskus löytyy myös pastellivärejä (esim. Sininen tai kanerva). Jotkut ihmiset päättävät maalata yhden heistä tummalla värillä (musta, grafiitti, tummansininen) ja peittää se jäljittelemällä tiiliä tai puuta. Seinämaalaukset, joissa on talvimetsä tai geometriset kuviot, ovat myös suosittuja. Kirkkaat paneelit tai laatat sijoitetaan lattialle. Paras lisä skandinaaviseen tyyliin on kuitenkin puu - erityisesti maalattu valkoiseksi. Myös pastelliväriset tai mustavalkoiset kuvioidut matot ovat pakollisia.

Skandinaaviset huonekalut

Skandinaavisilla huonekaluilla on yksinkertainen muoto, mutta samalla alkuperäinen muotoilu. Heillä ei ole liikaa koristeita ja ne näyttävät kevyiltä. Useimmiten ne on valmistettu puusta ja niillä on valkoinen väri. Usein valitaan 70- tai 80-luvun kaapit, lipastot tai nojatuolit, jotka on kunnostettu tai muunnettu käsin.

Skandinaavisten huonekalujen tulisi olla käytännöllisiä. Heillä on usein erityyppisiä ratkaisuja, joiden avulla voit piilottaa niihin tarvittavat, mutta ei kovin esteettiset esineet. Niitä ei ole liikaa missään huoneessa. On syytä muistaa, että sisätilojen oletetaan antavan vaikutelman suuriksi ja tilaviksi, joten mikään tarpeeton pöytä tai kaappi ei ole samaa mieltä tämän oletuksen kanssa.

Tarvikkeet skandinaaviseen tyyliin

Skandinaavista tyyliä tulisi korostaa asianmukaisesti valituilla lisävarusteilla. Ei ole väliä onko se makuuhuone, huone, olohuone, keittiö tai kylpyhuone. Heidän ansiosta huone saa ainutlaatuisen ilmapiirin ja miellyttävän, kodikkaan ilmapiirin.

Skandinaavisen tyylin lisävarusteita ovat kankaat, julisteet ja huonekalutarrat. Niitä hallitsevat geometriset kuviot, mutta yhä useammin valitaan myös kukka- tai kansanmusiikkikuvioita. Niitä löytyy tyynyistä, peitteistä ja verhoista (se on kuitenkin harvinainen osa skandinaavista sisustusta).

Julisteissa on useimmiten piirustuksia, valokuvia, raakoja maisemia tai kukka-aiheita. Useimmiten ne asetetaan seinille, mikä luo erilaisia ​​sävellyksiä. Monet ihmiset asettavat grafiikkaa lipastoihin, pöytiin ja jopa lattialle. Peilit ovat yleinen lisävaruste skandinaaviseen tyyliin. Ne valitaan usein, koska ne suurentavat tilaa optisesti ja heijastavat täydellisesti valoa.

Valaistus skandinaavisissa sisätiloissa

Skandinaavisille sisätiloille on ominaista, että ne ovat kirkkaita. Tämän on vastattava Skandinaviassa vallitsevia sääolosuhteita (pilvisiä päiviä, sateita, vähän aurinkoa). Siksi valaistuksella on tärkeä rooli järjestelyissä. Yhdistettynä kevyisiin seiniin, peileihin ja avoimiin ikkunoihin se voi saada pienestäkin huoneesta enemmän valoa ja tilaa.

Skandinaavisissa sisätiloissa keskusvalaistusta tukevat erityyppiset pienemmät lamput, seinävalaisimet ja lyhdyt, jotka on sijoitettu useisiin tärkeisiin kohtiin huoneessa. Ne sijoitetaan lattialle, pöytiin, lipastoihin, joiden ansiosta niillä on myös koristeellinen rooli. Skandinaaviset lamput erottuvat minimalismista yhdistettynä ylellisyyteen. Ne ovat usein metallia tai puuta.

... lisää
-45%
alkaen25 €45 €
-45%
-45%
-45%
alkaen25 €45 €