Koloniaalinen Valokuvatapetit

Siirtomaa tyyli sisätiloissa on tapa luoda alkuperäinen sisustus. Katso, mitkä huonekalut ja tarvikkeet auttavat sinua luomaan niitä.

Siirtomaa tyyli sisätiloissa - miten huoneisto järjestetään?

Siirtomaa-tyyliä sisätiloissa suositellaan paitsi matkailun harrastajille myös klassikoiden ja perinteiden ystäville. Se yhdistää eleganssin eksoottisuuteen luonnonmateriaalien, massiivisten muotojen ja alkuperäisten lisävarusteiden avulla. Sitä hallitsevat kasvi- ja eläinmotiivit. Katso, miten huoneistot järjestetään siirtomaa-tyyliin.

Siirtomaa-tyylin ovat syntyneet 1800-luvulla britit, jotka lähetettiin maahansa kuuluviin merentakaisiin siirtomaisiin. Puhumme Intiasta, Laosista, Thaimaasta, Indonesiasta ja Burmasta. Ylläpitääkseen tuntemansa mukavuuden he ottivat kaikki kodinsisustukset mukanaan. Ajan myötä huomattiin, että oli paljon käytännöllisempää saada paikalliset käsityöläiset valmistamaan huonekaluja ja koristeita. Siten alkoi syntyä järjestelyjä, joissa englantilaiset klassikot yhdistettiin paikalliseen kulttuuriin. Käytettiin paikallisia raaka-aineita (paju, puu, pellava) ja perinteisiä kuvioita. Ajan myötä siirtomaa tyyli lakkasi olemasta identifioitu vain Intiaan - viittauksia Afrikan ja Aasian maihin ilmestyi.

Mikä on siirtomaa tyyli sisätiloissa?

Sisätilojen siirtomaa tyyli yhdistää eurooppalaisen kulttuurin Intian, Afrikan ja Aasian maiden kulttuureihin. Sille on ominaista:

 • luonnonmateriaalien (erityisesti puun, pellavan, nahan) käyttö,
 • massiiviset ja painavat huonekalut,
 • tilavat ja kodikkaat sisätilat,
 • eksoottisille viljelmille ominaiset lisäaineet,
 • käyttämällä heimokuvioita,
 • käyttämällä tummia mutta lämpimiä värejä.

Käytetyt huonekalut ja tarvikkeet toimivat erittäin hyvin. Voit ostaa niitä todella hyvässä kunnossa, koska ne on valmistettu laadukkaista materiaaleista. Mikään ei lisää hahmoa siirtomaa-tyylisissä sisätiloissa sielun lisävarusteina.

Siirtomaa-tyyliset seinät ja lattia

Siirtomaa-tyyliset sisätilat on sisustettu lämpimillä väreillä. Nämä ovat useimmiten ruskean, beigen ja intialaisen vaaleanpunaisia, mutta myös viininpunaisia, vihreitä ja keltaisia ​​sävyjä, jotka viittaavat maan väreihin. Seinät on yleensä maalattu. Jotkut ihmiset haluavat käyttää seinälevyjä tai muita puuelementtejä. Itämaistyyliset tapetit tai seinämaalaukset ovat myös hyvä idea. Siirtomaa-ajan sisätiloissa lattiaksi valitaan useimmiten puulaudat - mieluiten tummasta ja eksoottisesta puusta. Vaihtoehtoinen ja halvempi ratkaisu on tammiparketti tai -paneelit. Suuret laatat kannattaa asentaa keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Siirtomaa-tyylisissä laatoissa voi olla geometrisia kuvioita tai jäljitellä puuta.

Siirtomaahuonekalut

Siirtomaa-tyylisillä huonekaluilla on valtava vaikutus järjestelyn kokonaisvaikutukseen. Voidaan sanoa, että ne ovat yksi sisustuksen tunnusmerkeistä. Niiden tulisi olla valmistettu puusta, mieluiten eksoottisesta (ruusupuu, mahonki, wenge, kumipuu). Muodon suhteen niiden on perustuttava viktoriaaniseen tyyliin. Siirtomaa huonekalut ovat massiivisia, painavia ja hyvin tehtyjä. Yleisimmin valitut siirtomaa-tyyliset sisätilat ovat:

 • massiivinen työpöytä,
 • korkeat ja leveät kirjahyllyt,
 • pöytä, jossa on leveät yläosat ja tukevat jalat,
 • mokka- tai nahkasohva,
 • tilava vaatekaappi,
 • iso sänky,
 • lipasto raskailla laatikoilla,
 • koristeellisilla selkänojilla varustetut tuolit,
 • seinäyksikkö,
 • puiset keittiötasot,

Siirtomaa-tyylisissä huonekaluissa on usein rikkaita koristeita. Nämä ovat ohuita kohokuvioita, mutta myös lukuisia laatikoita, joissa on kauniit kahvat. Usein kaappien ovien sijaan sijoitetaan rottinki punokset. Muista, että siirtomaa-ajan huonekalut voivat hukuttaa huoneen hieman, joten sille on valittava oikeat lisävarusteet.

Siirtomaa-tyyliset lisävarusteet

Siirtomaa-tyyliset tarvikkeet ovat pääasiassa mattoja, päiväpeitteitä, tyynyjä, mutta myös erityyppisiä julisteita ja veistoksia. Paikallisten epäjumalien patsaat, heimoinaamarit, koristeelliset laatikot, posliini- ja norsuhahmot toimivat hyvin. Siirtomaa-alueen sisätiloista löytyy usein maapallo, kopioaseita, kiikareita, hattuja, arkkuja, korikoruja, maljakoita. Kirpputoreilta voi ostaa monia arvokkaita koristeita. Matkustavien tulisi sisustaa huoneet matkamuistoillaan. Tekstiilien osalta siirtomaa-tyylisissä sisätiloissa hallitsevat luonnonmateriaalit. Pellava on erityisen suosittu. Tyynyillä, matoilla ja verhoilla tulisi olla afrikkalaisille heimoille tai aasialaiselle kulttuurille ominaisia ​​kuvioita, mutta myös eläinmotiiveja (täpliä, raitoja). Huoneet voidaan sisustaa kudotuilla kukkapenkillä tai makrameillä. Seiniin on hyvä ripustaa julisteita, joissa on luonnoksia tai piirroksia. Monet ihmiset valitsevat vanhat kartat. Suurikokoiset tulosteet valokuvista, jotka otit itse matkasi aikana, ovat erittäin hyvä idea.

Siirtomaa-tyylisissä sisätiloissa ruukkukasvit ovat välttämättömiä. Erityisen suositeltavia ovat ne, jotka saavuttavat suuret koot: monstera, ficus lyrra, dracaena, filodendronit, calathea. On syytä muistaa, että niiden pitäisi olla elossa - tekokasvit ovat vaatimattomia, mutta eivät näytä hyvältä. Siirtomaa-tyylisiä sisätiloja täydentää valaistus. Erilaiset seisovat tai riippuvat lamput, joissa on lämpimänväriset kangasvarjostimet, toimivat hyvin. Voit myös valita seinävalaisimet tai kattokruunut. Mielenkiintoinen vaihtoehto on eksoottiset lyhdyt, jotka on asetettu eri paikkoihin.

Moderni siirtomaa tyyli

Yhä useammin voit tavata termin "moderni siirtomaa tyyli". Tämä suuntaus yhdistää heimokuviot nykyaikaiseen suunnitteluun. Se on perinne, jossa on hieman kehittyneempi versio. Tällä tavalla järjestetyt asunnot ja talot on usein varustettu älykkäillä ratkaisuilla, jotka helpottavat jokapäiväistä toimintaa. Sisätilat ovat tyylikkäitä, mutta samalla muistuttavat 1800-luvun brittiläisiä siirtomaa. Ne ovat täynnä nahkaverhoilua, puuhuonekaluja ja matkamuistoja yhdistettynä moderneihin laitteisiin.

... lisää