Värit Valokuvatapetit

Sisätilojen seinien värit vaikuttavat suurelta osin järjestelyn loppuvaikutukseen. Katso kuinka maalata huone.

Kuinka sovittaa seinien väri sisustukseen? Käytännön neuvoja

Päättää, mikä seinän väri valitaan sisustukseen, on erittäin tärkeää. Riittää, kun ostat maalisävyn liian vaaleaksi tai liian tummaksi pilata koko järjestely. Lisäksi värin on vastattava huonekaluja, suunniteltuja lisävarusteita ja valittua tyyliä. Neuvomme kuinka maalata huone ja kuinka yhdistää kaksi väriä.

Seinämaalaus on yksi suosituimmista sisustusmenetelmistä. Se on suhteellisen yksinkertainen ja halpa menetelmä, joka tarjoaa monia järjestelymahdollisuuksia. Maalien valmistajat tarjoavat erittäin kestäviä, kulutusta ja likaa kestäviä tuotteita. Lisäksi ne tarjoavat erittäin laajan valikoiman värejä, jotka voidaan sekoittaa ja yhdistää. On kuitenkin muistettava, että kaikki seinien värit eivät sovi sisustukseen. Siksi on syytä tuntea maalien valinnan perusperiaatteet ennen kauppaan menemistä.

Mitä väriä huone tulisi maalata?

Ei ole ketään, joka ei olisi viettänyt pitkiä tunteja miettien, mikä väri maalata huone ennen kunnostusta. Maalivalikoima on valtava, ja yksi virhe voi pilata koko järjestelyn. On totta, että seinät voidaan maalata uudelleen, mutta siihen liittyy lisätyötä ja enemmän rahaa. Tietyn sisustuksen seinien värin tulisi riippua useista tekijöistä. Ensinnäkin tyyli, jolla se koristellaan. Chalet- ja maalaismainen tyyli yhdistetään tummiin sävyihin, kun taas kirkkaat värit vallitsevat skandinaavisessa, minimalistisessa tai modernissa tyylissä. Toinen tekijä, joka otetaan huomioon seinien väriä valittaessa, on muita viimeistelyelementtejä. Tiilen, puun, marmorin, taustakuvien tai valokuvatapettien valitsevien ihmisten on valittava heille sopiva sävy. Muussa tapauksessa koristeet eivät harmonisoidu keskenään, ne pilaavat koko järjestelyn, hukuttavat huoneen tai tekevät siitä optisesti pienemmän. Seinien väri on myös mukautettava mieltymyksiisi. Ihmiset, jotka eivät pidä sinisestä, eivät saa käyttää sitä liikaa järjestelyssä. Toisaalta on syytä muistaa, että suosikkiväri ei aina sovi sisustukseen.

Kuinka valita huonekalujen seinien väri?

Tärkeä kysymys on myös se, miten seinien väri sovitetaan huonekaluihin. Yhteensopivien sävyjen ansiosta voimme luoda harmonisen järjestelyn, korostaa tyyliä ja tuntea olonsa mukavaksi huoneessa. Valkoiset huonekalut tarjoavat eniten vaihtoehtoja, mutta voit myös valita oikean värin tummille lipastoille ja vaatekaapeille. Lähes mikä tahansa seinien väri sopii hyvin valkoisten huonekalujen kanssa. On hyvä yhdistää ne harmaan, beigen, pastellin, mutta myös ilmeikkäiden värien kanssa. Rohkea liike on yhdistää ne mustaan ​​- mikä on sitäkin enemmän, se on yhä suositumpi trendi. Tummien huonekalujen seinien värin tulisi olla kontrastia. Tämän ansiosta lipastoiden muoto korostuu. Beige, valkoinen, vaaleanruskea, pastellit, harmaat välttävät huoneen ylivoimaisen vaikutuksen. Ihmiset, jotka pitävät tummemmista väreistä, voivat peittää seinät, joissa ei ole huonekaluja.

Kuinka yhdistää kaksi väriä seinälle?

Kahden värin yhdistäminen on ollut muodikas tapa sisustussuunnittelussa monien vuosien ajan. Tieto kuinka yhdistää kaksi väriä seinälle on erittäin tärkeää. On olemassa useita tapoja tehdä tällainen järjestely. Ne ovat erittäin suosittuja, koska ne antavat huoneen elävöittää hieman tai erottaa tärkeät alueet sen sisällä. Yksi tapa on maalata seinät kahdella samanvärisellä sävyllä. Silloin olemme varmoja, että tällainen yhdistelmä harmonisoituu keskenään, eikä samalla ole liian liioiteltu. Sinun ei tarvitse aina rajoittua kahteen maaliin. Voit valita 3 tai jopa 4. Yleinen tapa yhdistää kaksi väriä seinällä on valita niihin liittyvät värit. Se voi olla punainen ja oranssi, sininen ja violetti, ruskea ja oranssi, tummanvihreä ja ruskea. Tässä tapauksessa sinun on muistettava, että niiden tulisi pysyä samassa sävyssä - et voi yhdistää kylmiä ja lämpimiä värejä. Toinen tapa on yhdistää vastakkaiset värit. Suosituin yhdistelmä valkoista ja mustaa on. Mikään ei kuitenkaan estä sinua valitsemasta voimakkaita värejä. Sinun on oltava hyvin intuitiivinen täällä, joten on parasta käyttää kokeneen sisustussuunnittelijan apua.

Seinämaalausideoita

On useita tapoja maalata seinät. Innoituksia löytyy toimialaluetteloista, elokuvista ja sarjoista sekä sisustussivustoilta. Yhä useammat ihmiset luopuvat koko seinän peittämisestä yhdellä maalilla. Sen sijaan se luo mielenkiintoisia kuvioita tai yhdistää ne muihin materiaaleihin: tiili, marmori, puu, valokuvatapetti, tapetti tai tarrat. Yksi tapa on jakaa seinä kahtia kulmassa. Sitten yksi osa (yleensä yläosa) peitetään vaalealla värillä ja toinen - tummemmalla sävyllä. Raidan maalaaminen on myös suosittua - tällaisen ratkaisun valitsevat ihmiset, jotka yhdistävät suosikkivärinsä valkoiseen. Ombre on tulossa yhä suositummaksi. Se koostuu pystysuorasta siirtymisestä seinän vaaleasta tummaan väriin (tai päinvastoin). Yleensä jopa 4 eriväristä samaa väriä yhdistetään. Saavutettava vaikutus on erittäin mielenkiintoinen. On kuitenkin syytä muistaa, että tätä menetelmää tulisi käyttää vain yhdellä huoneen seinistä. Ihmiset, jotka valitsevat pastelliväriseinät, voivat valita 4 erilaista väriä tai jopa 5 ja luoda niistä geometrisen kuvion. Tämä ratkaisu sopii erinomaisesti suuriin huoneisiin. Sinun on kuitenkin oltava varovainen, ettet liioittele sitä, joten voit maalata vain yhden seinän huoneessa tällä tavalla.

Seinävärit - mitä välttää?

Kun maalaat huoneen seiniä, varo:

  • liian tummat värit,
  • yhteensopimattomat värit tai sävyt,
  • liian monta väriä yhdessä huoneessa,
  • kuvioiden asettaminen liian monelle huoneen seinälle,
  • seinien värin ja valokuvan taustakuvan tai muun koriste-elementin välinen ristiriita.
  • Voit pyytää stensiilejä maalaamosta. On myös ilmaisia ​​tietokoneohjelmia, joissa voit tarkistaa valittujen värien yhdistelmän.

    ... lisää