Olohuone Taulut ja julisteet

Et tiedä miten maalata ja sisustaa olohuone? Katso käytännön vinkkejä sisustussuunnitteluun.

Kuinka järjestää olohuone? Käytännön vinkkejä

Olohuone on huone, jossa kotitalouden jäsenet viettävät eniten aikaa. Se on täällä myös vieraita vastaanotetaan. Siksi sen pitäisi olla viihtyisä ja toimiva, ja samalla muodikas ja tyylikäs. Katso käytännön vinkkejä olohuoneen sisustamiseen.

Olohuone useimmissa taloissa on monia tärkeitä toimintoja. Se on paikka, jossa kotitaloudet lepäävät, he tapaavat, viettävät aikaa yhdessä, isännöivät vieraita, järjestävät perheen toimintaa juhlat, ja joskus he myös nukkuvat ja syövät. Olohuoneessa kaikkien täytyy tuntea tuntuu hyvältä ja mukavalta. Järjestely ei saa hukuttaa ja antaa vaikutelman kaaos. Hänen pitäisi kuitenkin sanoa enemmän vuokranantajista. On syytä saada inspiraatiota siitä, miten asunto voidaan järjestää monista lähteistä.

Kuinka maalata olohuone?

Aluksi harkitse, kuinka maalata olohuone. Mahdollisuuksia on monia. On kuitenkin muistettava, että seinäkoristelun on vastattava järjestelyä. Muut värit ovat tyypillisiä skandinaaviselle, minimalistiselle, glamouri- tai teollisuustyylille. Lisäksi kaikkien käytettyjen maalisävyjen on vastattava toisiaan. Olohuoneen universaali väri on valkoinen. Sen kanssa on helppo yhdistää muita värejä ja seinäkoristeita. Se saa huoneen näyttämään kirkkaammalta ja tilavammalta kuin se todella on.

Jotta huone olisi mukavampi, valitse beige valkoisen sijaan. Se voidaan rikkoa peittämällä seinät maalilla kaikilla lämpimän sävyn väreillä. Myös harmaat ja kirkkaat värit ovat tulossa yhä muodikkaammiksi. Ennen kuin päätät maalata olohuoneesi, on järkevää ottaa kotiin maalinäytteet useista väreistä. Voit laittaa ne seinän fragmenttiin ja tarkkailla, miltä tietty sävy näyttää auringonvalossa, varjossa tai keinovalaistuksessa. Se on erittäin tärkeää, koska jotkut kaupan värit ovat täysin erilaisia.

Kuinka sisustaa olohuone?

Kun olet valinnut seinien värit, sinun pitäisi miettiä, miten sisustaa olohuone. Se ei todellakaan voi olla ilman mukavaa sohvaa, kulmaa tai sohvaa. On hyvä sovittaa nojatuoli tai sohva siihen - se antaa sinulle erilaisia ​​vaihtoehtoja lepoon.

Kuinka järjestää olohuone, jossa on makuuhuone?

Olohuone voidaan yhdistää makuuhuoneeseen. Tämä pätee useimmiten studioihin. Tämä järjestely löytyy myös yksiöistä tai parvista. On olemassa useita vaihtoehtoja olohuoneen sisustamiseen makuuhuoneella.

Ensinnäkin on hyvä erottaa makuuhuone alue olohuoneesta. Tämä voidaan tehdä useilla tavoilla. Tunnetuimpia niistä ovat: seinä, väliseinä, lasiruutu, kirjahylly tai seinäyksikkö, erityinen rullaverho ja liukuovi. Oikean muodon valinta riippuu: huoneen koosta, huoneen ulkoasusta, järjestelystä, budjetista.

On suositeltavaa, että makuuhuoneen alueen tulee olla yhdenmukainen olohuoneeseen tarkoitetun osan kanssa. Tämän ansiosta huone näyttää esteettiseltä. On syytä muistaa pidättäytyä maalaamasta seinät räikein värein makuuhuoneessa ja asettamasta liikaa koristeita (suosikkihahmoja, matkamuistoja jne., On parempi siirtyä olohuoneeseen).

Kuinka järjestää olohuone, jossa on keittiö?

Usein olohuone on kytketty keittiöön. Kahden huoneen yhdistäminen on erittäin hyvä tapa saada hieman enemmän tilaa. Tämä ratkaisu löytyy paitsi omakotitaloista myös kerrostalon asunnoista. Siksi on syytä tietää, miten järjestää olohuone, jossa on keittiö. Keittiö ja olohuone on sisustettava samalla tyylillä. Molemmat sisätilat tulisi myös erottaa hienovaraisesti. Tämä voidaan tehdä käyttämällä keittiösaarta, ruokapöydän pöytää, lattian laattojen siirtymistä puuparkettiin tai seinien muiden maalivärien käyttämistä - niiden sävyjen on kuitenkin luotava yhtenäinen järjestely. Kaikki riippuu huoneen koosta ja sen ulkoasusta.

Mitkä koristeet sopivat olohuoneeseen?

Lähes kaikentyyppiset koristeet sopivat olohuoneeseen. Rajoitukset niiden valinnassa johtuvat vain tyylin ominaispiirteistä, jotka hallitsevat tietyssä järjestelyssä. Sattuu myös, että elementti, joka ei sovi ensi silmäyksellä, täydentää sisustusta täydellisesti. Siksi kannattaa kokeilla uusia yhdistelmiä, ammentaa inspiraatiota eri lähteistä ja jopa käyttää ammattitaitoisen sisustajan apua. Asiantuntijat tietävät paljon fiksuja temppuja olohuoneen sisustamiseen. Koristeet, jotka voivat muuttaa sisustuksen ulkoasun, ovat taustakuvia ja valokuvatapetteja. Oikein valittu motiivi riittää huoneen visuaaliseen suurentamiseen, kodikkaampaan tekemiseen tai ainutlaatuisen järjestelyn luomiseen. Kaikki tämä lyhyessä ajassa ja pienellä taloudellisella kulutuksella.

Tekstiilejä ei saa puuttua olohuoneesta. Koristeelliset tyynyt ja peitot sopivat jokaiseen tyyliin. Ne voidaan myös sovittaa verhoilla ja matoilla. Muita olohuoneessa olevia koriste-elementtejä ovat:

  • elävät kasvit koristeellisissa ruukuissa,
  • maalauksia kankaalle tai kehyksissä,
  • julisteet,
  • hahmoja ja veistoksia,
  • maljakot,
  • kellot,
  • lamput.

Mielenkiintoinen sisustus on perheen tai matkamuistoja. Tämä sisustus on erityisen toivottava sisätiloissa, jotka on sisustettu siirtomaa- tai itämaiseen tyyliin. Tällaisten esineiden käyttö antaa huoneelle myös sielun. Ihmiset, jotka suunnittelevat pienen olohuoneen järjestämistä, pitäisi jättää pois suuri määrä koriste-elementtejä.

... lisää
-40%
-40%
-40%
-40%